Duurzaam Sterk Westerveld maakt kandidaten bekend voor gemeenteraadsverkiezingen

12 jan 2022, 11:00 Nieuws
2022 groepsfoto dsw
Duurzaam Sterk Westerveld
Duurzaam Sterk Westerveld (DSW) heeft de kandidaten bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Lijsttrekker is Geke Kiers uit Uffelte.
In de top vijf van de lijst staan verder Alfred Schoenmaker (Diever) en Klaas Molenkamp (Havelterberg). Op plaats 4 staat Norbert Baas (Dwingeloo) en op plaats 5 staat de wethouderskandidaat Henk Doeven (Wapserveen).
De bestaande raadsfractie hoopt daarmee na de verkiezingen opnieuw aan te treden. Nieuwkomer in de lijst is Norbert Baas. Hij is vanaf 2013 actief als steunfractielid voor DSW. Hij is in Westerveld bekend als organisator van wandelgroepen en ‘Meer bewegen voor ouderen’. Ook is hij korfbalcoach en actief in het verenigings- en ondernemersleven.
De speerpunten van DSW zijn behoud van sport- en verenigingen, zeggenschap van inwoners over hun eigen dorp, toegankelijkheid van natuur, biodiversiteit, meedoen in de samenleving, goede zorg, mobiele bereikbaarheid en duurzame energie. Daarnaast constateert DSW dat woningbouw en verduurzaming landbouw twee grote maatschappelijke thema’s zijn, die de komende raadsperiode van belang zijn.