Fixteam brengt gratis bezoek in Westerveld met energietips

02 okt , 7:20 Nieuws
westerveld fixteam
Diever - Makkelijk en gratis energie besparen? Van 21 oktober tot en met 1 november bezoekt het Fixteam Drenthe weer de gemeente Westerveld. Dit team helpt mensen met gratis kleine maatregelen om energie te besparen. Iedere inwoner van Westerveld kan zich aanmelden voor een bezoek van het Fixteam in die periode.
Het team vervangt bijvoorbeeld gloeilampen door Led-lampjes, plaatst tochtstrips en zorgt voor radiatorfolie. En ze geven advies om nog meer energie te besparen. Het Fixteam wordt daarbij geholpen door vele plaatselijke vrijwilligers. Het bezoek van het Fixteam kost niets. Ook de materialen - zoals tochtstrips en radiatorfolie - zijn gratis.

Tocht over de vloer

Vorig jaar heeft het Fixteam Drenthe zo'n 250 huishoudens in de gemeente op deze manier geholpen. Een van de bewoners zei na afloop: “Wat ontzettend fijn dat dit georganiseerd wordt. Volgens het fixteam zal met de maatregelen mijn jaarrekening naar verwachting ongeveer € 100,- lager worden. En ik ben de tocht over de vloer kwijt, daar ben ik al heel erg blij mee.”
Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen zich aanmelden voor een bezoek van het Fixteam wanneer deze in de buurt is. Dat kan via bit.ly/AanmeldenFixteam. Lukt online aanmelden niet? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met 06 – 28 55 68 14. Er is een maximum aantal woningen dat het Fixteam per dag kan fixen.

Wanneer is het Fixteam in de buurt?

Het Fixteam reist tussen 21 oktober tot en met 1 november door Westerveld. Ze doen de volgende plaatsen aan:
·         Dwingeloo op maandag 21 en donderdag 31 oktober
·         Diever op dinsdag 22 oktober en vrijdag 1 november
·         Havelte op woensdag 23 en maandag 28 oktober
·         Wilhelminaoord/Frederiksoord op donderdag 24 oktober en dinsdag 29 oktober
·         Vledder op vrijdag 25 oktober
·         Uffelte/Wapserveen op woensdag 30 oktober

Westerveld Bespaart Energie

Het project ‘Westerveld Bespaart Energie’ zorgt voor de organisatie van het Fixteam in de gemeente Westerveld. In dat project werken de gemeente, Energie Coöperatie Westerveld, WelzijnMensenwerk, DorpenOverleg Westerveld, Ondernemersfonds Westerveld en woningcorporatie Actium samen om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente te helpen met energie besparen.
Bij vragen kunnen inwoners van de gemeente Westerveld een e-mail sturen naar [email protected] met als onderwerp Fixteam Drenthe.