Vrolijke mini-opera 'Plastic Party' op muziek van Mozart in Lhee en Wapserveen

01 okt , 11:12 Nieuws
diever plastic party
Eigen foto
Wapserveen/Lhee - De nieuwe, Nederlandstalige opera ‘Plastic Party’ wordt op zondag 13 oktober twee keer in Westerveld gespeeld. Deze opera, op muziek van W.A. Mozart, duurt ongeveer één uur. De eerste uitvoering begint die middag om 12.00 uur in het Fletcherhotel in Lhee en de tweede uitvoering om 15.30 uur in de Dorpskerk van Wapserveen.
Vijf internationaal bekende musici zingen, musiceren en acteren in deze productie: sopraan Klaartje van Veldhoven, Renée Bekkers (klassiek accordeon), bariton Mattijs van de Woerd, mezzosopraan Michaela Riemer en Charles Watt (cello). De eerste drie genoemde musici hebben in 2021 en 2022 met veel succes de Boerencantate en de Koffiecantate van J.S. Bach in Westerveld uitgevoerd.

In de actualiteit

Het onderwerp van Plastic Party is, min of meer toevallig, ineens ook weer in de actualiteit. Het gaat namelijk over die onverwoestbare keukenspullen die je vroeger op een party van je buurvrouw kocht.
‘Plastic Party’ is op 10 juli 2024 in Ransdorp (gemeente Amsterdam) in première gegaan en werd goed ontvangen. De uitvoeringen in Lhee en Wapserveen zijn een primeur voor Drenthe!
De organisatie is in handen van PodiumParel Westerveld en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Westerveld en van Cultuurfonds Westerveld.
Kaarten zijn rechtstreeks te kopen op www.ticketkantoor.nl/events/plasticparty.
Op www.podiumparel.nl staan de adressen en de entreeprijzen, via een link op deze website kunnen meteen de kaartjes worden gekocht.