IVN-afdeling Westerveld geeft excursie op landgoed Rheebruggen

21 feb 2023, 10:13 Nieuws
7434606618 25febf888b k
Flickr / Helena
IVN-afdeling Westerveld houdt op 19 maart een publieksexcursie op het landgoed Rheebruggen van het Drents Landschap, bij Uffelte. Het thema is winterbeelden en herkenning van (loof)bomen in de winter.
Rheebruggen is een landgoed op een keileem bult in het dal van de Olde Aa, tegenwoordig Oude Vaart. Door zijn ligging was het de logische plaats om zes eeuwen geleden een landgoed te stichten. Dit landgoed heeft nog alle kenmerken van een landgoed zoals oude loofbossen, weiden, roggeakkers en 4 boerderijen. Alleen het landhuis ontbreekt, dat is namelijk in 1830 afgebroken.

270 hectare

In 1972 maakt stichting Het Drentse Landschap een flinke start met de aankoop van het landgoed. Inmiddels is ruim 270 hectare in bezit. Het is rijk aan plantensoorten, vogels en andere dieren en heeft een zeer gevarieerde begroeiing aan loofbomen.
Dat maakt het volgens de IVN-afdeling Westerveld de ideale plek om de grote variatie aan boomknoppen te bekijken en ook de soorten stammen en variatie in vertakking.
Gestart wordt om 09.30 uur, bij het bord van Drents Landschap in de bocht van de Anserweg. Aanmelden kan via de site van IVN-Westerveld.