Krachttoer toont kracht en verbinding van dorpen in Westerveld

23 sep , 14:56 Nieuws
wes krachttoer 21 09 2024 37a
Diever - Sfeer proeven, kennisuitwisseling en contacten versterken. Dat waren de belangrijkste doelen van de Krachttoer afgelopen zaterdag. Gezamenlijk ging een afvaardiging van de lokale dorpsbelangen, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en ambtenaren in een bus op pad.
De route ging dwars door de dorpen van Westerveld. De Krachttoer Westerveld was een initiatief van Dorpenoverleg Westerveld met ondersteuning van de gemeenteraad, gemeente en Welzijn Mensenwerk. De gemeente Westerveld heeft mooie dorpen met gezellige dorpshuizen en zeer betrokken inwoners. Inwoners die ontzettend veel doen voor de gemeenschap.

Verbindende Krachttoer

Femke Heythekker van Dorpenoverleg kijkt met trots terug op deze dag. “In speciaal gezelschap hebben wij gezien en gevoeld wat de essentie is van onze dorpen. De immateriële en sociale samenhang waar wij zo trots op zijn met elkaar. Deze verbindende Krachttoer is waar Dorpenoverleg Westerveld voor staat en is zeker voor herhaling vatbaar!" Juist om de kleinere dorpen onder de aandacht te brengen, werd er gestopt op vier locaties. In Vledderveen werden activiteiten en markante plekken van het dorp met een mooie film vanuit de lucht gepresenteerd. Tijdens een walking lunch in Oens Huus werden bestuurders warm gemaakt voor een potje koersbal en spraken ze jonge inwoners van Wapse die zich inzetten voor starterswoningen. Een wandeling door Uffelte ging langs sportieve voorzieningen, de school, de kerk en een initiatief tot woningbouw in collectief particulier opdrachtgeverschap.

Gastvrij, informatief en gezellig

Bij de gastvrije afsluiting in de Gowe in Geeuwenbrug bedankte burgemeester Spoelstra het Dorpenoverleg en de vertegenwoordigers van de dorpen zelf. “Het was een fantastisch goed georganiseerde dag. Je merkt hoe trots inwoners op hun dorp zijn. Ze spreken het niet alleen uit, maar laten het ook zien. Jong en oud presenteerden zich. Mooi om te merken ook hoe sterk de onderlinge binding in en tussen de dorpen is. Ze leren van elkaar.” Ook raadslid Jan Henk Bruursema kijkt terug op een gezellige en informatieve dag en vult aan: "De trots, saamhorigheid en humor waren bij iedere tussenstop was voelbaar!”