Nieuwe duofiets voor De Weyert in Dwingeloo

20 jun , 10:43 Nieuws
dwingeloo zzwd
Dwingeloo - De Stichting Ouderenbeleid Dwingeloo (SOD) is op 4 januari 1995 opgericht met als doelstelling het initiëren, organiseren en uitvoeren van het ouderenbeleid in de toenmalige gemeente Dwingeloo. De SOD heeft de stichting per 1 januari 2024 opgeheven en is gestopt met het ondersteunen van de verschillende activiteitengroepen.
De activiteiten zijn in de loop der jaren, mede ook in de periode dat er corona heerste, verminderd. Het bestuur heeft in het ontbindingsbesluit bepaald dat de nog aanwezige goederen en middelen naar de bewoners van de voormalige gemeente Dwingeloo behoren te gaan. Eén van de activiteiten welke de SOD in beheer had waren de duofietsen. Bewoners van Woonzorg locatie De Weyert maakten hiervan veelvuldig gebruik. De duofietsen waren echter sterk verouderd. Er is derhalve besloten om een nieuwe duofiets aan De Weyert te schenken. De fiets is geleverd door fietshandel Reiber en komt daar ook in onderhoud.

Het groene laken

De nog overige middelen en goederen zijn naar de nieuw opgerichte biljartvereniging ‘Het groene Laken’ en dorpshuis Over Entinghe gegaan. Ouderengymnastiek en Tai Chi gaan door met ondersteuning van Welzijn Mensenwerk Westerveld. Het goedlopende eetcafé op de eerste vrijdag van de maand (17.00 uur) wordt voortgezet door De Weyert (ZZWD).
De Weyert is heel blij met de nieuwe duofiets. Bewoners kunnen samen met familie of een vrijwilliger lekker fietsen in de omgeving. De fiets is ook beschikbaar tegen een kleine vergoeding voor inwoners van Dwingeloo die niet in De Weyert wonen. Voor informatie hierover: bel 088 9684001. Ook bij rijwielhandel Reiber kan men terecht voor het gebruik van een duofiets.