Wethoder opent nieuwe galerie van Selma Busser in Diever

12 okt , 11:56 Nieuws
diever nieuwe gaklerie
Eigen foto
Diever – Wethouder Alfred Schoenmaker opent op zaterdag 19 oktober de nieuwe kunstgalerie ‘Het Verlof’ in Diever. Vanaf eind augustus konden mensen al komen kijken hoe voormalig winkel  van Florina Verweij is omgetoverd tot een galerie voor handgemaakte sieraden, keramiek en schilderijen.
Kunstenaars uit de gemeente Westerveld en de rest van het land krijgen de gelegenheid om voor een aantal maanden hun werken te laten zien en te verkopen. Op die manier is er regelmatig nieuw werk te zien.

Monumentale pand

Selma Busser, eigenaar van de galerie, wist bij aankoop van het monumentale pand aan de Kruisstraat 4 direct dat dit een plek moest blijven waar mensen graag komen. In dit geval om te kunnen genieten van ambachtelijke kunst. De naam ‘Het Verlof’ verwijst naar de oorspronkelijke bestemming van het linkerdeel van het pand. De familie Pook schonk hier op zondagen koffie en thee voor kerkgangers, zij hadden daar ‘Verlof d.w.z. toestemming’ voor. Het stond zelfs boven de voordeur op het raam.
Haar droom volgen
Voor Selma staat ‘Het Verlof’ voor ‘toestemming’ om haar droom te mogen volgen: het verbinden van mensen via ambacht, schoonheid en verhalen. Want elke kunstenaar heeft een uniek verhaal bij het kunstwerk dat hij of zij heeft gemaakt en elke bezoeker heeft een uniek verhaal waarom hij of zij het mooi vindt of wil kopen.
Elke vrijdag en zaterdag is de galerie open tussen 11:00 en 17:30. Daarnaast kan men op afspraak de galerie bezoeken.