Wethouder Boonstra ondertekent koopovereenkomst Vledderveen fase 2

12 okt , 8:48 Nieuws
wes vledderveen overeenkomst
Gemeente Westerveld
Vledderveen - Wethouder Jacob Boonstra en Jan Tabak en Dennis Heins van Toeck Ontwikkelaars hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van 3.145 m2 grond in Vledderveen. Op het voormalige voetbalveld aan de Jodenweg in Vledderveen is ruimte voor elf nieuwe woningen.
Wethouder Jacob Boonstra, verantwoordelijk voor grondzaken, is blij met de verkoop: ‘We verkopen dit stuk grond aan Toeck Ontwikkelaars, zodat zij hier woningen kunnen bouwen. Bij de aanbesteding van de grond kwam deze partij als beste uit de bus.’ Wethouder Renate Masselink, verantwoordelijk voor wonen, kan door de verkoop verder met de ambitie van de coalitie om voor 2030 1000 nieuwe woningen te realiseren: ‘Met de verkoop maken we elf nieuwe woningen mogelijk in deze mooie kern. Deze woningen zijn een aanvulling op de tien kavels die in 2022 al zijn uitgegeven in Vledderveen. Hiermee bouwen we gestaag verder aan de woningen die hard nodig zijn voor onze inwoners.’

Verkoop dinsdag 15 oktober van start

Het plan bestaat uit twee vrijstaande woningen, zes twee-onder-eenkap-woningen, twee hoekwoningen en een tussenwoning. De woningen worden energieneutraal en in het plan wordt rekening gehouden met klimaatverandering en biodiversiteit. De woningen gaan op dinsdag 15 oktober in de verkoop. Meer informatie over de woningen en de verkoopprocedure is te vinden op Wonen in Vledderveen (nieuwwonendrenthe.nl).