Wolf doodgeschoten, die schapenhouder in Wapse aanviel

09 jul 2023, 19:13 Nieuws
wolf g6a2ceb146 1920
Pixabay
In Wapse is vanochtend een wolf doodgeschoten, nadat die een schapenhouder in Wapse had aangevallen. De schapenhouder is gebeten in zijn arm en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
De locoburgemeester van de gemeente Westerveld heeft na ruggenspraak met politie en burgemeester Rikus Jager opdracht gegeven om de wolf te laten afschieten. "We zijn erg geschrokken van het incident. Op het moment dat we gebeld werden, moesten we als bestuur snel handelen omdat de veiligheid van mensen in het geding was. De wolf heeft een mens aangevallen, dat is de doorslag geweest voor ons besluit", zegt Jager.

Beschermen

De aanval betrof een schapenboer uit Wapse die probeerde zijn schapen te beschermen tegen een verdere aanval van de wolf. De wolf had al enkele schapen aangevallen en liep nog binnen de afrastering van zijn terrein. Toen hij de wolf probeerde te verjagen, werd hij gebeten door de wolf en liep hij verwondingen op aan zijn arm. De schapenhouder is in het ziekenhuis behandeld en inmiddels weer thuis.
De wolf is diezelfde ochtend voor onderzoek afgevoerd. Jager hoopt dat de schapenboer geen blijvend letsel aan het incident overhoudt.