Inloopbijeenkomst revitalisering Johannes Post Kazerne

05 okt , 8:00 Nieuws
foto jpk havelte 3
Defensie
Havelte - Defensie gaat de Johannes Postkazerne (JPK) revitaliseren. Dat wil zeggen dat verouderde gebouwen gerenoveerd of vervangen worden. Voor de Johannes Postkazerne betekent dit dat de kazerne gerevitaliseerd moet zijn voor 2031, zodat het als thuisbasis kan blijven dienen voor de Gemechaniseerde Brigade. Defensie doet dit niet alleen maar samen met haar regiopartners: de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld en de provincies Overijssel en Drenthe.
De Johannes Postkazerne is de hoofdlocatie van 43 Gemechaniseerde Brigade. Hieronder vallen de eenheden 44 Pantserinfanteriebataljon en 45 Pantserinfanteriebataljon. De brigade is wereldwijd inzetbaar bij conflictsituaties, vredesoperaties, rampen en calamiteiten. Tijdens de revitalisering wordt 45 Pantserinfanteriebataljon verplaatst naar Soesterberg en wordt School Noord (vanuit de Johan Willem Friso kazerne uit Assen) verplaatst naar de JPK. Met de revitalisering wil Defensie de operationele gereedstelling en de werk- woonomstandigheden op de kazerne verbeteren.

Samenwerking met de omgeving

Defensie doet dit niet alleen maar samen met haar regiopartners: de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld en de provincies Overijssel en Drenthe. Naar aanleiding van de revitalisering is Defensie een bestuurlijke samenwerking gestart met deze partijen. In deze samenwerking is afgesproken om gezamenlijk de revitalisering te gaan uitvoeren. Daarnaast willen we ook mogelijke (maatschappelijke) koppelkansen inventariseren en nader uitwerken. Samen zien we deze opgave als impuls waar andere belanghebbende(n) van kunnen profiteren en meeliften. We willen op deze manier meer betekenen voor de omgeving en de omgeving de gelegenheid bieden om te kunnen participeren in het revitaliseringsproces. Door samen op te trekken kunnen we kansen identificeren en benutten en zo bijdragen aan de brede welvaart in de regio.
Hiervoor kunnen belanghebbende(n) aanhaken bij de al bestaande werkgroepen of bij de nieuw op te richten werkgroepen. Bij deze thematische werkgroepen valt te denken aan onder andere verduurzaming, energietransitie, woningbouw of mobiliteit op of rondom de JPK.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 16 oktober is er een inloopbijeenkomst voor belangstellenden. Aanwezigen kunnen daar met defensie in gesprek over vragen die er wellicht leven. u misschien heeft. De bijeenkomst is van 15.00 tot 20.00 uur in ECHOS Home Havelte, Johannes Postweg 5 te Darp, 
Voor vragen kan worden gemaild naar [email protected]