'Een weekend vol diverse kunst van het BCD tijdens de KunstRonde

05 okt , 8:28 Nieuws
ruinen dwingeloo ruysend raam maartje i jansen
Dwingeloo/Ruinen - In het weekend van 12 en 13 oktober tonen 13 kunstenaars van het Beeldend Collectief Drenthe hun werk tijdens de KunstRonde. Langs deze mooie, compacte route door Dwingeloo en Ruinen vindt de liefhebber een combinatie van individuele ateliers en locaties waar verschillende kunstenaars samen exposeren. Deze locaties zijn het prachtige landhuis Nyengaerde en het industriële Huis van Drenthe (voormalig Planetron) in Dwingeloo.
Wanneer de gast de route begint in Dwingeloo, dan treft deze als eerste pentekenaar Arne Brink, in eigen atelier op Dieversluis 2F. In het Huis van Drenthe exposeert Janneke Hogerheide met tekeningen van draad, Erik Stokker met pentekeningen, Steven Kost met aquarellen en balanssculpturen van Maya Mastwijk.

Landhuis Nyengaerde

Op kleine afstand van het Huis van Drenthe is landhuis Nyengaerde te vinden. Daar exposeren Zjkln met ruimtelijk, samengesteld werk, Elisabeth Hofstede-Honig met Papier, textiel en mixed media, Martha Veldthuis met ruimtelijk werk en Maartje I Jansen met schilderijen.
Vervolgens kunnen de kunstliefhebbers , als het weer meezit op de fiets, of met de auto door naar Ruinen. In haar atelier aan de Armstraat 20 kan Hanna Schut worden bezocht. Zij werkt met olieverf en druktechnieken. Ook is daar werk van Eveline Villerius te zien, namelijk mixed media, grafiek en acryl op doek. Daar vlakbij aan de Kloosterstraat 10 bevindt zich Antoinette Cremers in haar atelier met diverse druktechnieken met natuurlijke materialen. En tenslotte is aan de Benderse 26 Herrie van Vliet in zijn atelier te vinden met schilderkunst, inkt en houtskool.
Alle locaties zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur, gedurende het hele weekend. En natuurlijk zijn de meeste kunstenaars het weekend aanwezig bij hun werk voor vragen of een praatje. Op verschillende locaties zijn folders te verkrijgen waar onder andere een overzicht staat van alle deelnemende kunstenaars en een kaart met de locaties. Online is de folder te vinden op www.beeldendcollectiefdrenthe.nl.'