Koninklijke Erepenning voor Christelijke Muziekvereniging Advendo uit Diever

05 okt , 21:00 Nieuws
diever advendo2
Eigen foto
Diever - Christelijke Muziekvereniging Advendo uit Diever heeft vanavond de Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Deze erepenning wordt uitgereikt vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging en de verbindende rol die de vereniging speelt in Diever en omgeving.
Christelijke Muziekvereniging Advendo, opgericht in 1924, is tegenwoordig een brassband met ongeveer 25 leden. Jong en oud zijn lid, met diverse familiebanden. Het repertoire varieert van gedragen koralen, moderne filmmuziek en van popmuziek tot ouderwetse meezingliederen.
De muziekvereniging speelt een verbindende rol in Diever en omgeving. Ze draagt bij aan een positieve uitstraling op sociaal en cultureel gebied. Bij evenementen in het dorp is de vereniging een vaste waarde, denk aan kerkdiensten, jubilea, maar ook toeristenmarkten, benefietconcerten en kerstactiviteiten. Ook organiseert de vereniging zelf optredens en concerten.

Liefde voor muziek

In 2024, honderd jaar na de oprichting, is het nog steeds een bruisende vereniging met enthousiaste leden. De muziekvereniging heeft zich telkens weten te vernieuwen en veerkracht getoond. De liefde voor muziek blijkt een bindende factor, zowel voor de leden als de vele luisteraars. Het jubileumjaar is opgeluisterd met diverse activiteiten, zoals een eigen editie van Maestro, het Orkest van 100 en middagen op de basisscholen in Diever zodat kinderen kunnen kennismaken met instrumenten. Hoogtepunt is het jubileumconcert van 5 oktober, dat met ‘The Story of Diever’ een eigen compositie van Peter Kleine Schaars kent. De bijzondere plek die Advendo in Diever en omstreken inneemt en het feit dat de vereniging al 100 jaar bestaat, zijn aanleiding om aan de vereniging de Koninklijke Erepenning uit te reiken.
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.